zondag 8 januari 2012

Drawing Lab #1

Onderdeel van mijn goede voornemens van dit jaar was meer tijd maken voor creatieve bezigheden. Nu heb ik net als zoveel anderen natuurlijk ook nog een baan, hiernaast heb ik in mijn vrije tijd in principe tijd genoeg om creatief bezig te zijn... Alleen dan komt vaak het excuus; 'ik ben te moe' vaak om de hoek kijken. Terwijl ik best wel weet dat wanneer ik eenmaal begin te tekenen of te freubelen het alleen maar leuk is en ik er juist energie door krijg.
Tijd dus om dat te doorbreken! Lang leve de good old stok achter de deur! In dit geval het boek Drawing Lab van Carla Sonheim. Dit boek is opgebouwd uit 52 labs, opdrachten. Ideaal dus om dit boek in één jaar helemaal door te werken door 1 lab per week te doen.

Hier volgt Lab 1:
Draw cats in bed. Neem je tekenblok mee naar bed en ga met een kussen op schoot of liggend op het matras in ongeveer 10 minuten tijd 30 katten uit je hoofd tekenen.


Neem vervolgens 1 of 2 tekeningetjes die je leuk vindt en werk deze uit.
Ik heb er 4 gedaan, ben nog niet over allemaal helemaal tevreden. Ik vind het kleuren altijd het lastigst om te doen... Lastig om het zo te krijgen als je ongeveer in je hoofd hebt zitten.

Gekleurd met Copic Ciao markers.

Gekleurd met verschillende dunne laagjes waterverf.
Het gezicht is niet helemaal duidelijk genoeg...

Gekleurd met verschillende dunne laagjes waterverf.

Gekleurd met Graphitint potloden en een heel
klein beetje zacht pastel.

5 opmerkingen:

 1. Ik vind nr 4 wel erg lief! Zo'n heerlijk snoezende kat met een glimlach op z'n snoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind ze allemaal heel leuk geworden, maar mijn favoriet is toch wel nr. 1, superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke opdracht is dat toch he? Je denkt in het begin; goh dit gaat best goed... En als je denkt dat je er 30 hebt ga je tellen en kom je erachter dat je nog maar op de helft zit (had ik tenminste) en dan wordt je echt uitgedaagd om nog meer soorten katten en houdingen te verzinnen. Ik vind die met de copics echt heel mooi geworden; er zit een mooi gegranuleerd effect in de kleur :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh jeetje wat leuk ! Ik wil dat boek ook wel hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja ze zijn weer leuk geworden! Heerlijk in bed tekenen wat een goed idee. Ik vind de tweede het leukst, juist omdat die zo'n gekke uitdrukking heeft op zn gezicht!

  BeantwoordenVerwijderen