maandag 30 augustus 2010

Boekenleggers

Alweer een paar weken geleden las ik een verhaal over boekenleggers op een blog, die helaas niet meer bestaat... Deze dame tekende en kleurde boekenleggers en liet er dan één achter in het boek dat ze terugbracht naar de bibliotheek. Toen ze een aantal dagen later weer bij de bieb was vond een dame de boekenlegger in het boek. De dame wilde de mooie boekenlegger al naar de baliemedewerkster brengen omdat iemand hem vast verloren was en zou missen. De maakster hoorde dit toevallig en verzekerde de dame dat de boekenlegger echt voor haar, de gelukkige vindster, was. (Ik vertel dit verhaal nu dus helemaal na omdat de blog niet meer gevonden wordt door blogger. Wanneer de blog het weer doet zal ik dat hier ook vermelden!)

Nou goed, zoals ik een paar berichtjes eerder ook al eens typte houd ik er van om mensen te verrassen en  een boekenlegger in een bibliotheekboek is natuurlijk goed voor een glimlach! Geïnspireerd als ik was sneed ik een aantal boekenleggers die ik bestempelde en daarna inkleurde. 
Het stempelen en vooral het inkleuren was zo ontspannend! Een heerlijk werkje zo op de afgelopen donkere en natte avonden.
Binnenkort ga ik naar de bieb! Maar eerst laat ik ze aan jullie zien... :-)

9 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee! Die met de kipjes is mijn favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat is zeker een leuk idee zeg! je zou ze zelfs nog kunnen plastificeren..
  super, als ik weer tijd heb ga ik het ook doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien een berichtje achterop " voor de gelukkige vinder ".
  Ken je het concept van een kinder zwerfboek, die laat je achter op een plekje in een dorp of stad met een sticker erop " ik ben een zwerfboek, lees mij en laat ook ergens een boek achter", daarvoor zijn stickers en boekenleggers te downloaden. http://www.kinderzwerfboek.nl/ Ook een soortgelijk lief en leuk concept

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee zeg! Ik heb het hier en daar eens gezien met een knuffel, ook zo leuk! Maar de kans dat deze gevonden worden, is veel groter. Heel erg leuk zijn ze ook geworden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zeg, een hele leuke manier om iemand vrolijk te maken.

  groetjes Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een lieve boekenleggertjes!
  Leuk idee voor een big smile :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo,
  Ik vind uw blog heel leuk!Ik heb uw getikt. Kijk maar op mijn blog wat u moet doen :)

  kus Naomi van creabea :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk ideetje!
  Ook je boekenleggers zijn super knap! Ik vind de panda echt super cute!

  x Inge

  BeantwoordenVerwijderen