maandag 14 februari 2011

Hoe vaak bouwde jij een raket?

Nou...? Nog nooit? Ik wel! Eentje om precies te zijn!
Het is echt een bakbeest hoor! Wel zeker 1.70 m!
Samen met een collega en een dozijn kinderen heb ik hem vorige week gebouwd. Op de school waar ik werk hebben we op het moment met de hele school het project 'het Heelal'. Aangezien ik ook 2 ochtenden bij de peuters werk (ik heb verschillende taken) mocht ik meedenken over de invulling van het project bij de peuters. Hmm... In eerste instantie leek dit heel moeilijk... Wat wil en kun je peuters leren over het heelal? Totdat ik dit geweldige boek vond;

Hoe jij samen met astronaut Maud de magistrale en soms zelfs gevaarlijke Avonturenplaneten ontdekte

In dit boek gaat astronaut Maud met haar ruimteschip langs verschillende planeten. Op elke planeet komt zij een probleem tegen dat ze moet oplossen. Het boek zelf is nog veel te moeilijk om bij de peuters te gebruiken of voor te lezen, maar het idee sprak me wel aan.
Van daaruit ben ik aan de slag gegaan met de voorbereiding van het project.

In week 1 'bezoeken' we de bouwplaneet, waar we dus deze raket maakte. De bouwmaterialen op de bouwplaneet zijn namelijk op aan het raken en dus moeten we een raket bouwen zodat ze op andere planeten bouwmateriaal kunnen halen. En natuurlijk moeten de kinderen de bewoners van de bouwplaneet hierbij helpen! En kijk maar eens naar de foto hoe goed het gelukt is.
De kinderen zijn er helemaal weg van! Ze kunnen er ook echt in en ze slepen alles mee de raket in, ze denken dat de raket in een onbewaakt ogenblik misschien wel echt naar de maan gaat. En dan kun je maar beter voorbereid zijn. Het enige wat er volgens J. een 3-jarig jongetje nog mist in onze raket is... EEN TOILET! Tja... je zal maar nodig moeten!

1 opmerking:

  1. Wat een geweldig ding zeg! Kan heel goed begrijpen dat ze er schik van hebben. En geen wc...dan eerst maar van te voren gaan en dan hopen dat je het op kunt houden tot je op de maan bent aangekomen^_^

    BeantwoordenVerwijderen