dinsdag 2 augustus 2011

Imaginary Creatures dag 2

Gister was één van de opdrachten om een one-liner (zie bericht van gister) van een kat te tekenen. Nu vind ik katten tekenen toch al lastig en helemaal als de kat maar uit één lijn mag bestaan.
Het opwarmertje van vandaag ging (heel fijn) dus over een kat. Een 'blind contour' van een kat om precies te zijn. Bij een blind contour kijk je alleen naar het object wat je wil tekenen en tijdens het tekenen geen één keer naar je blaadje. Behoorlijk moeilijk. Maar ik moet zeggen, het resultaat vond ik verbazend! Ik heb volgens mij nog nooit een kat getekend die zo op een kat leek!!


Vervolgens moesten we een aantal speeltjes of knuffels verzamelen en daar nog 3 blind contours van tekenen. Dit vind ik mijn leukste. Voor de duidelijkheid even een foto erbij van de knuffel die ik probeerde te tekenen. (Wat vind ik het fijn dat Carla in haar video zei dat deze tekeningen er juist niet mooi uit hoeven te zien. They're supposed to be funny!)


Toen nog een aantal gewone contour tekeningen. Hierbij kijk je de meeste tijd naar je voorwerp maar mag je (gelukkig) wel naar je blaadje kijken.


De schilderopdracht van vandaag staat ook in het boek 'Drawing Lab' van Carla Sonheim. Je maakt een aantal streken met rode, gele en blauwe waterige verf. Als deze opgedroogd zijn probeer je hier een 'creature' in te vinden. Vervolgens omlijn je deze losjes. Wat we hier verder mee gaan doen is nog niet duidelijk. Misschien morgen...

3 opmerkingen:

  1. Wat grappig al die tekenopdrachten. Ziet er leuk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik vond een vorig berichtje over die geschilderde konijnen ook al zo mooi en deze zijn wederom erg leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. zo heb ik ook moeten modeltekenen een keer...eigenlijk heel leuk om te doen

    BeantwoordenVerwijderen