woensdag 1 december 2010

IJskristallen


Afgelopen week heb ik een workshop IJskristallen tekenen gevolgd. Hierboven zie je het resultaat tot nu toe, ik ben nog niet helemaal klaar en tevreden. Het is zo leuk om te doen. En eigenlijk ook helemaal niet moeilijk. De basis bestaat uit een aantal cirkels die je in  taartpunten verdeelt. Op deze manier maak je dus eigenlijk een soort speelveld op papier. Wat je verder nog nodig hebt is je eigen fantasie en een wit potlood en je kunt aan de slag. Een ijskristal bestaat altijd uit 6 lange uitsteeksels die ze dendrieten noemen, verder
bij je vrij om te tekenen wat je wilt.
Ter versiering heb ik hier ook nog een roze metallicpotlood, plakpareltjes en glitters gebruikt.
Er gaan er zeker nog meer volgen want het is zo leuk!

Wat minder leuk is... Vanochtend trof ik ook prachtige ijskristallen op m'n slaapkamerraam aan. Ik voelde me als die mensen in die televisiereclame die 's ochtends hun slaapkamerraam staan te krabben... Jammer genoeg had ik alleen niet zo'n warme muts op m'n hoofd. Ik hoop maar dat het snel weer iets minder koud wordt want het is nu zelfs in huis niet meer lekker warm te krijgen. Alleen de huiskamer, de rest blijft koud! (Lang leve een gaskachel!)
Wist je trouwens dat een koelkast niet meer goed koelt als het in de ruimte waar hij staat minder dan 10 graden celsius is? Ik nu wel.

Nou genoeg geklaagd! Ik ga snel verder met de laatste hand leggen aan twee kalenderbladen die ik straks nog wil versturen. Foto's volgen!

3 opmerkingen:

  1. Wat een vreselijk leuk idee! Ik vind je ijskristal erg mooi. De roze kleur geeft het wel wat extra's. Succes met de kalender!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk! Al ziet het er aardig ingewikkeld uit, moet ik zeggen! Maar gauw een muts kopen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen