zondag 5 december 2010

Breiclubje

Zoals een aantal van jullie misschien al weten heb ik de meest geweldige baan ter wereld. Voor iedereen die dacht dat zij die hadden, helaas...
Ik werk nu 3 jaar op een basisschool waar mijn taak is om activiteiten voor de kinderen te plannen die na schooltijd plaatsvinden. De kinderen mogen zich hier zelf voor inschrijven en het is geheel vrijwillig, hierdoor heb je ook altijd wel gemotiveerde kinderen. De activiteiten die ik plan geef ik (gelukkig) niet allemaal zelf, maar hier huur ik vakkrachten voor in. De activiteiten zijn ook heel uiteenlopend, van dans tot schilderen en van survival tot breien. (En natuurlijk nog veel meer!)

Op het moment is er op donderdagmiddag een breiclubje van een tiental kinderen uit groep 6. Ook jongens!! Jazeker! En de juf, ik dus, doet ook mee! Want breien kan ik nog niet. En wat hebben we het elke donderdag gezellig, we steken een wierookje aan, muziekje op en chocolaatjes en thee bij de hand. Tongen uit de mond, want breien is voor sommigen nog best inspannend. Terwijl anderen lekker achteroverliggend aan breien zijn. Er zijn zelfs kinderen bij die thuis nog een breiwerkje gestart zijn of die het aan hun moeder aan het leren zijn. Zo gaaf! Jullie snappen dat ik zooo trots ben op ze dat ik vond dat er een berichtje op mijn blog aan gewijd mocht worden, met natuurlijk een aantal foto's. (Vanwege privacyredenen alleen foto's van de breiwerkjes.)Knap hé! Dit is het resultaat na 5 lessen! De breipennen hebben ze overigens ook zelf gemaakt!

6 opmerkingen:

 1. Wauw dat is inderdaad een superbaan!! En ik vond mijn baan al zo leuk ;) Maar wat een super resultaten!! En dan ook nog eens zelf gemaakt breinaalden! Knap zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje, dat is echt geweldig!! Wat leuk zeg!! Je hebt inderdaad een superbaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat jullie die naschoolse activiteiten organiseren! En het resultaat is ook super!
  ~ Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw! Dat lijkt mij een hele leuke baan!
  Mooie breiwerkjes ^_^

  BeantwoordenVerwijderen
 5. helemaal geweldig! ff een (wellicht onnodige) tip: als kind was ik totaal gefrustreerd, en mijn juf met mij, dat ik dat nou echt niet kon, breien. ECHT niet. hoe hard ik ook probeerde. elke keer moest alles uitgehaald worden. toen ik 16 was zei iemand tegen mij van 'ja dat zal ook wel lastig zijn, linkshandig breien'. doh! hadden juf & ik nooit bedacht, dat je als linkshandige ook anders moet breien..... toen had ik ineens zomaar 30 truien & sjaals af.... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai zeg, wat klinkt dat leuk! En wat hebben je kleutertjes dat snel onder de knie. Sjiek hoor.

  Groetjes, Myriam

  BeantwoordenVerwijderen