woensdag 26 mei 2010

Naaien, naaien en nog eens naaien

Wat kun je beter doen op een druilerige vrije woensdag dan lekker binnen zitten en freubelen? Niets toch? Dat dacht ik ook, daarom ben ik vandaag weer eens achter de naaimachine gekropen. Met goede moed dat mijn naaimachine er ook zin in zou hebben. Het blijkt mijn geluksdag! Achtereenvolgens de volgende dingen gemaakt:

Een tissueholder:
(naar een tutorial van very purple person)
Gelukkig was dit niet moeilijk en dus een goede om mee te starten vandaag.Na deze geslaagde naaiactie ben ik verder gegaan met een hoesje voor mijn eeuwenoude en verkleurde adresboekje. Dat was iets lastiger omdat ik de maten zelf moest bepalen. Maar ook dat is gelukt! (Ok, met hier en daar een schoonheidsfoutje, maar ik ben niet ontevreden.)Van de restjes van de te ruim geknipte stof heb ik toen een knoop gemaakt die ik aan een ketting bevestigd heb. (Ja, ja, nog een toepassing van de zelf gemaakte knopen. Met dank aan Liefgeval die me dit vertelde naar aanleiding van de eerdere 10 toepassingen.)

En omdat mij oude tasje dat ik gebruikte om kleine prullen in mijn tas niet kwijt te hoeven raken vies was geworden door een geplette kiwi (heel vies...:-( ) heb ik die nagemaakt zodat ik weer een schoon exemplaar heb. Aan de buitenkant leuke kimonogirls en aan de binnenkant zit een lief bloemetjesstofje. (En uiteraard voor de sier een zelfgemaakt knoopje!)
Verder ben ik ook nog bezig geweest met de 'Ik ga op vakantie en neem mee-swap'. Maar aangezien dit nog niet klaar is om te versturen laat ik dit nog niet zien... Even geduld nog. Van het weekend nog de laatste hand hier aan leggen en dan kan het met de post mee.

Zo. De dag is nog niet voorbij dus ik ga nog even beginnen aan een Dotee!

5 opmerkingen:

 1. Wat een productie ;-) Leuk joh!!! Weer nieuwe ideetjes, super!! Soms heb je van die dagen dat gelukkig wel alles goed gaat! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Poepig allemaal. Leuk dat je langskomt! En ja, ik neem stempels mee :) (heb je de nieuwsbrief? daar zit een leuke aanbieding in)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, dit vind ik allemaal zeer leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb even rondgekeken op je weblog, leuke dingen maak je hoor, en zo'n klein tasje voor in je tas vind ik een super idee.

  BeantwoordenVerwijderen