donderdag 20 augustus 2009

Helemaal Heppie!
Stichting HEPPIE (voorheen stichting Kico) is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor kinderen die door omstandigheden niet de kans krijgen om onbezorgd op te groeien zoals elk kind dat verdient. In Nederland geldt dit voor ruim 5% van de kinderen. (tekst gekopieerd van de website van stichting Heppie.)

Gisteren ben ik samen met een collega naar een vakantiekamp van stichting Heppie geweest om daar een workshop te verzorgen.
Met deze zelfde collega heb ik op school zelf een workshop vilten gevolgd. Aangezien we allebei nog steeds enthousiast waren leek het ons leuk om armbandjes te gaan vilten met de kinderen. De kinderen mochten uit een aantal 'workshops' kiezen wat ze wilden doen. Hierdoor hadden we 2 keer een ontzettend gemotiveerd groepje kinderen aan onze tafel. En wat is er heerlijker dan op een warme zomerdag een beetje te mogen klooien met water (en zeep...). Er zijn ontzettend leuke armbandjes uit voort gekomen, sommige zelfs versierd met kraaltjes! Ook de leiders van het kamp zijn door de kinderen voorzien van bandjes.

De kinderen hadden zo'n leuke dag (uiteraard ook met een heleboel andere activiteiten!) en ik heb zoveel blije gezichtjes gezien, ik ben zelf ook helemaal heppie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten