vrijdag 25 juni 2010

Laatste loodjes...

... nog een week en dan begint de zomervakantie hier alweer. En dat betekent een hoop werk! Er moeten voor het eind van een schooljaar altijd nog een hoop dingen geregeld worden. Nu heb ik geen eigen groep, maar helaas is het daardoor niet rustiger! Helaas zakt de temperatuur op mijn creatieve thermometer hierdoor tot ver onder het nulpunt en komt er dus op het moment weinig creatiefs uit mijn handen (behalve dan 2 swaps die ik nog af moest maken, geen foto want nog niet ontvangen...).

Omdat door alle drukte en het lage inspiratiepeil mijn blog zich ook aardig verwaarloost begin te voelen (en dan ga ik straks ook nog 3 weken op vakantie...) vond ik het tijd voor toch een kort berichtje.

Een tijdje terug heb ik het al eens over dagboekschrijven gehad. Van Kimminita kreeg ik toen de volgende boekentip; 'Schrijvend Openbloeien in het Schrijfpaleis' van Saskia de Bruin. Nieuwsgierig als ik ben heb ik het boek gekocht. En ik heb er geen spijt van! Het is echt een heel leuk, praktisch boek. Je pakt het makkelijk om even inspiratie op te doen of een opdracht uit te maken. Echt een aanrader!

Wat overigens ook een erg leuk boek is is 'Wreck this journal', nu ook in het Nederlands, van Keri Smith.
De schrijfster prikkelt hier je fantasie door je opdrachten te geven. Ze laat je dingen doen met het boek die je nooit zou bedenken! Het enige doel? Niet op de paden blijven. Buiten de lijntjes kleuren. Oftewel; lekker gek doen en je fantasie de vrije loop laten. Nieuwsgierig? Kijk dan maar eens op dit blog!

Ken je nog meer inspirerende boeken of websites? Ik hou me aanbevolen! Ik heb namelijk enorme inspiratiehonger! ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten