maandag 30 augustus 2010

Boekenleggers

Alweer een paar weken geleden las ik een verhaal over boekenleggers op een blog, die helaas niet meer bestaat... Deze dame tekende en kleurde boekenleggers en liet er dan één achter in het boek dat ze terugbracht naar de bibliotheek. Toen ze een aantal dagen later weer bij de bieb was vond een dame de boekenlegger in het boek. De dame wilde de mooie boekenlegger al naar de baliemedewerkster brengen omdat iemand hem vast verloren was en zou missen. De maakster hoorde dit toevallig en verzekerde de dame dat de boekenlegger echt voor haar, de gelukkige vindster, was. (Ik vertel dit verhaal nu dus helemaal na omdat de blog niet meer gevonden wordt door blogger. Wanneer de blog het weer doet zal ik dat hier ook vermelden!)

Nou goed, zoals ik een paar berichtjes eerder ook al eens typte houd ik er van om mensen te verrassen en  een boekenlegger in een bibliotheekboek is natuurlijk goed voor een glimlach! Geïnspireerd als ik was sneed ik een aantal boekenleggers die ik bestempelde en daarna inkleurde. 
Het stempelen en vooral het inkleuren was zo ontspannend! Een heerlijk werkje zo op de afgelopen donkere en natte avonden.
Binnenkort ga ik naar de bieb! Maar eerst laat ik ze aan jullie zien... :-)

donderdag 26 augustus 2010

And the winner is...

Allereerst weer bedankt voor jullie enthousiasme en alle felicitaties!

Dan nu over naar de trekking van de winnaar! Ik heb alle deelnemers op volgorde van reageren een nummer gegeven van 1 t/m 16. Vervolgens heeft de number generator hier een winnaar uit getrokken. En dat is...

Nummer 5! Inge! Van harte gefeliciteerd!
Zou je mij je adresgegevens willen mailen? (creanoes apenstaartje gmail punt com) Dan stuur ik de tassel zo snel mogelijk naar je toe! 

Voor de andere dames, niet getreurd! Ik vind het leuk om give-aways te doen, dus er komt er vast nog wel eens een.

woensdag 25 augustus 2010

Hiep, hiep hoera!!!

Vandaag ben ik jarig! Alweer 26 jaar!
Dit wil ik graag met mijn volgers 'vieren'. Hoe? Ik hou een kleine 24-uurs give-away. Laat voor 23.59 uur vandaag, 25 augustus, een reactie achter bij dit berichtje en wordt volger (als je dat nog niet was). Op donderdag trek ik een winnaar.
Wat geef ik dan weg? Een handgemaakte tassel (tashanger) in blauwtinten met fimoschelpjes.


Ik zou het leuk vinden als je mee doet!!

maandag 23 augustus 2010

Twinkelstyle

Enige tijd geleden zag ik bij Nancy iets over Twinkelstyle staan. Nieuwsgierig als altijd ben ik eens op die site gaan kijken. Het bleek een site te zijn waar je handgemaakte spulletjes kunt kopen en ... verkopen! Nu vind ik het altijd erg lastig om mijn handgemaakte sieraden 'aan de vrouw te brengen' en dus las ik eens verder op het deel voor de verkoper. Mijn interesse is gewekt en na wat informatie te hebben ingewonnen bij Nancy meld ik me aan als verkoper. En nu is het een feit! Mijn sieraden staan op Twinkelstyle! Stiekem vind ik dat toch wel erg leuk... :-) Zo leuk om je eigen maaksels zo maar online te koop te zien staan.
Hier alvast een voorproefje van wat er van mij op Twinkelstyle te koop is. Wil je de rest ook bekijken? Klik dan even hier.

Oh ja, oma heeft inmiddels de ketting die speciaal voor haar gemaakt is ontvangen en ze was er erg blij mee! Verrassing geslaagd!

donderdag 19 augustus 2010

I proudly present...!

Jahaaaa!!! Het is gelukt! Eindelijk heb ik mijn eerste eigen handgemaakte portemonneetje met beugel gemaakt! Het was even wat gepriegel en gepas en gemeet, maar dan heb je ook wat. Ik ben er dus heel trots op (had je dat al door????). Er komt ook zeker een tweede want het is erg leuk om te doen. Let ook even op de binnenkant, die heeft stiekem een ander stofje... :-)

dinsdag 17 augustus 2010

Surprisemail!

Misschien heb ik het al eerder verteld... Ik hou heel erg van verrassingen. En dan eigenlijk vooral van verrassingen maken of regelen voor anderen. Die hoeven niet heel groot te zijn. Meestal hebben kleine dingen die mensen niet verwachten het meeste succes. Nu vond ik het weer eens tijd worden voor surprisemail (oftewel een verrassing per post :-)). Dit keer is oma aan de beurt. Voor haar heb ik een fijn kettinkje gemaakt van maansteensplit, blauwe barokpareltjes en kleine blauwe rocailles.
Morgen gaat het met een klein kaartje op de post... Ben benieuwd wat ze er van vindt... Spannend!

(Excuses voor de slechte foto...)

zondag 15 augustus 2010

En de winnaar is...

Allereerst bedankt aan alle deelnemers!!! Erg leuk dat jullie hebben meegedaan en reclame hebben gemaakt voor mijn give-away!
En toen was het 12.00 uur, de namen werden op briefjes geschreven, de briefjes gevouwen en in een kom gedaan.
Vriendlief was zo aardig om het lootje te trekken, aangezien ik de foto's al maakte :-)
En de winnaar is....
Tineke van harte gefeliciteerd!!! Als je mij je adres wil mailen (creanoes apenstaartje gmail punt com) dan stuur ik je het pakketje toe! Veel plezier ermee!

Voor de rest... Hou mijn blog in de gaten, binnenkort komt er weer een kleine give-away!

zaterdag 14 augustus 2010

Laatste kans!

Morgen om 12.00 uur zal ik de winnaar van de CreAnoes give-away trekken. Wil je nog meedoen?? Laat dan voor morgenochtend 12 uur een berichtje achter bij de give-away post.
Voor degenen die al meedoen: Even geduld nog...

donderdag 12 augustus 2010

Doe je mee???

Je hebt het vast al zien rondgaan in blogland, PIF. Oftewel Pay it Forward.
Ik doe mee aan de PIF van teveelleuks en nu moet/mag ik er zelf ook één opzetten. Hiervoor zoek ik 3 mensen die het leuk vinden om een handgemaakt cadeautje van mij te ontvangen. Vervolgens zoek jij zelf ook weer 3 mensen om een cadeautje aan te sturen. Uiteraard stuur jij ook een cadeautje naar degene van wie je je PIF ontvangt (in totaal maak je dus 4 cadeautjes... Snap je het nog?)

Ben je net als ik enthousiast geworden over dit fenomeen in blogland?? Geef je dan nu op door een berichtje op deze post achter te laten.

maandag 9 augustus 2010

Er was eens...

...een klein meisje met rode krullen. Ze ging graag op bezoek bij haar tante, waar het stiekem toch al allemaal anders was dan thuis, hier mocht je thee met veel suiker drinken en 'Godfried Bomans' uitroepen als je iets op je teen liet vallen. Op een dag liet tante haar tekeningen zien. Ze noemde ze 'mandala's'. Het meisje keek haar ogen uit. Wat kon haar tante mooi tekenen, dat wilde ze later ook. Omdat het zulke bijzondere tekeningen waren heeft het meisje het altijd onthouden en stiekem gehoopt dat ze dit ooit nog zou leren.

18 jaar later, het meisje is groot geworden. De rode haren zijn gebleven. Op een zaterdag loopt ze in een boekenwinkel en ineens valt haar oog op:
Meteen denkt ze terug aan toen ze nog een klein meisje was. De wens om mandala's te tekenen is gebleven en met een boek vol uitleg en tips is er geen excuus meer om er aan te beginnen.
Het boek wordt gekocht, de potloden uit de kast gehaald en de eerste streken op het papier worden aarzelend gezet.
Na een wat angstige start, als ze het maar kan..., begint ze er plezier in te krijgen en langzaam begint de eerste mandala vorm te krijgen.
Ze heeft de smaak te pakken en de dag erna staat de volgende alweer op papier!


Elk vrij momentje grijpt ze naar de kleurpotloden en voelt zich stiekem weer het kind van vroeger, zo in de ban van de mooie tekeningen.

Je hebt vast wel door dat dat meisje nu ook dit berichtje aan het typen is. Maar niet lang meer, er ligt nog een mandala te wachten om afgemaakt te worden! :-)

vrijdag 6 augustus 2010

Nieuwste aanwinst

En we noemen hem... Borre!

Istie niet leuk??? Ik had gister nou echt eens zin om iets te gaan naaien. Alleen had ik geen zin in een ingewikkeld patroon... Nu vind ik softies naaien altijd erg leuk en ik ben eens naar leuke tutorials gaan zoeken. Tadaa! Op RevoluzZza vond ik dus de tutorial voor deze softie. Het origineel in de tutorial heet Ninni, maar wees nou eerlijk; bovenstaand monster is absoluut een jongetje! Een stoer jongetje... Borre dus!Even voor het complete plaatje ook zijn achterkantje:

Wil je dit monstertje ook maken? De tutorial vind je hier!
De tutorial en het patroon zijn absoluut ook geschikt voor beginners (like myself!), dus niet twijfelen; gewoon proberen!

Verder heb ik gister weer eens een oude liefde van me opgepakt. Ik heb een ketting gemaakt, dat was eigenlijk al weer veel te lang geleden. De kraaltjes waren inmiddels verstopt onder een dikke laag stof... Nadat ik dus gestoft had is het volgende uit mijn handen gekomen.
Het is een lange ketting met lichte, gematteerde rozekwart, facetgeslepen bergkristal en verschillende paars/rozetinten rocailles. Ik vind hem zelf wel geslaagd.

Denken jullie er ook nog aan om mee te doen aan mijn give-away hier onder?? Zondag 15 augustus maak ik de winnaar bekend!

donderdag 5 augustus 2010

Give-Away!!

Jaaa, daar is tie dan eindelijk de '29-volgers' give-away!

Er zit in:
Handgemaakt:
- Cadeaulabeltjes met een high-tea thema- Een aardbeienbroche
- Fimopen met sterretjes


- Stofknoopjes
Verder zitten er leuke foamstickers, 2 rolletjes deco-tape en wat kawaii-stickertjes in.

Wat moet je er voor doen?
Reageer op dit bericht, zodat ik weet dat je mee wilt doen. Vermeld mijn give-away op je blog.
En... word volger! (Tenzij je dat al bent natuurlijk!)

Op zondag 15 augustus zal ik de winnaar bekend maken!

dinsdag 3 augustus 2010

Ik wil nog dit, ik wil nog dat...

Herkenbaar?? Luister en kijk dan ook maar eens naar het liedje van Kinderen voor Kinderen hieronder... Het zat gisteren ineens in mijn hoofd en het wil er niet meer uit. Misschien omdat het ook echt zo is...???

maandag 2 augustus 2010

Cadeaulabels

Zusje is op zichzelf gaan wonen, nou ja... samen met haar vriendlief, en daar hoort natuurlijk een cadeautje bij! Ook het cadeautje was al lastig... Want wat geef je iemand die op zichzelf gaat en die alles voor in huis al heeft? Hmmm...
Uiteindelijk is het iets geworden wat zusje erg leuk vindt om te doen en waar vriendlief pas iets aan heeft als het af is... Snap je 'm? Het zijn bakspulletjes! Een taartvorm, koekjesvormen, een taartenmaak-boek, theedoeken om de troep weer schoon te maken, enz. enz.
Nu nog leuk inpakken... Dus geëxperimenteerd met het maken van cadeaulabeltjes. (Met dank aan Nicollie voor het idee.)
Leuk zijn ze hè? En heel simpel om te maken sinds ik een labeltjespons heb, gewoon wat labels ponsen uit stevig papier en bestempelen.
Op de blog van Mienepien vond ik verder nog een linkje naar Giverslog. Hier staan echt heeeeel veel inpakideetjes... Die ga ik dus ook nog even uitgebreid bekijken.
Bedankt voor de tip Mienepien!!

Verder ben ik niet vergeten dat ik een give-away beloofd heb, alleen moeten jullie nog heel even geduld hebben. Het pakketje is in de maak...